Wat is een magazijn?

Wat is een magazijn?

mei 25, 2021 0 Door hoekstravanbeek

Een magazijn is een ruimte die, met behulp van opslagapparatuur en andere middelen, de discrepanties tussen de inkomende en uitgaande goederenstromen controleert. Het is gewoonlijk een grote open of gesloten ruimte die voor opslagdoeleinden wordt gebruikt. De loods bouwen-loods bouwen prijs is veel eenvoudiger en vaak betaalbaarder dan een gemetselde constructie. De loods bouwen prijs is daarom vaak lager dan de prijs van een traditioneel gebouw. Het budget voor de bouw van een magazijn varieert echter vooral naar gelang van de materialen en andere criteria.

Prijs van een hangar volgens de materialen

Schuren zijn meestal gemaakt van metalen constructies. Een magazijn van sintelblokken is zwaarder en moeilijker te bouwen dan een magazijn van plaatstaal. De schuur kan echter ook van hout zijn of opgetrokken uit harde materialen (baksteen, beton). Uiteraard is het materiaal van de schuur van invloed op de prijs.

Prijs van een metalen schuur

De metalen schuur is het makkelijkst te bouwen. Aangezien metaal goedkoper is dan andere bouwmaterialen, betekent de bouw van een metalen loods, naast tijdwinst, een aanzienlijke besparing. De prijs van een metalen loods ligt rond de 40 tot 60 euro per m2. Een complexe loods kan tot 100 euro per m2 kosten, zelden meer.

De prijs van een solide magazijn

Een harde loods is van beton of baksteen. Daarom is het duurder en duurt het langer om deze te bouwen. De prijs van een harde loods zal gemiddeld tussen 500 en 900 euro per m2 bedragen. Het is dus veel duurder dan de bouw van een metalen schuurtje. De harde loods zal echter bestendiger en duurzamer zijn.

Prijs van het bouwen van een houten schuur

Hoewel hout goedkoper is dan sintelblokken, is het niet de eerste keuze voor de bouw van loodsen, omdat het te kwetsbaar is om in een magazijn te worden gebruikt. De prijs van een houten schuur ligt tussen 60 en 300 euro per m2.