Verschillende horlogereparaties

Verschillende horlogereparaties

mei 27, 2021 0 Door hoekstravanbeek

Een mechanisch horloge heeft, net als een auto, dagelijks onderhoud nodig, of je het nu elke dag of af en toe draagt. Experts raden aan om jouw horloge reparaties elke 3-5 jaar als algemene vuistregel uit te laten voeren. De frequentie van onderhoud kan worden bepaald door hoe vaak je jouw horloge draagt ​​en hoe zorgvuldig het wordt opgeborgen als het niet wordt gebruikt. Een duikhorloge dat vaak wordt gedragen, kan meer aandacht vereisen. Het testen van de waterbestendigheid wordt elke twee jaar aanbevolen. Hieronder wordt meer informatie gegeven over horloge reparatie Rotterdam.

Herstellen van antieke en vintage horloges

De algemene slijtvastheid van vintage en antieke horloges is beduidend lager dan die van moderne horloges. Stof, water en vochtigheid kunnen grote schade aanrichten aan de beweging van oudere horloges. Als je een antiek of vintage horloge hebt gekocht of geërfd, moet het mogelijk worden gerepareerd of opgeknapt als het tekenen van slijtage vertoont. Alle reparatie- of onderhoudswerkzaamheden moeten altijd worden uitgevoerd door een Master horlogemaker. Deze zal niet goedkoop zijn, maar de complexiteit van oudere horloges vereist de hulp van een toegewijde specialist, en het is de moeite waard om de waarde van een ouder horloge te behouden.

Kwarts horloges

Kwartshorloges worden sneller gerepareerd dan mechanische horloges en kunnen in de meeste gevallen worden gerepareerd. Quartz uurwerken uit China of Japan kunnen niet worden gerepareerd; ze kunnen alleen in hun geheel worden vervangen. Het meest voorkomende probleem bij kwartshorloges is dat de batterij moet worden vervangen. Andere problemen worden meestal veroorzaakt door vuil in het uurwerk, oxidatie rond de plaatsing van de batterij, een defecte, een defect kwartskristal of een defecte elektronische component, zoals een gecorrodeerde draadspoor.

Mechanische horloges

Er zijn verschillende bewegende delen in mechanische horloges (meer dan 180 en in gecompliceerde uurwerken tot 500). Smering is nodig om deze mechanische onderdelen goed te laten functioneren. Aangezien de meeste problemen met mechanische horloges worden veroorzaakt door een gebrek aan smering, wordt routinematig onderhoud aanbevolen.