Unieke manieren om een ​​poignée cuir of riem te gebruiken voor huisdecoratie

Unieke manieren om een ​​poignée cuir of riem te gebruiken voor huisdecoratie

mei 27, 2021 0 Door hoekstravanbeek

Leer is een tijdloos materiaal dat al eeuwenlang praktisch en decoratief wordt gebruikt. Een poignée cuir is niet alleen duurzaam, maar voegt ook een vleugje luxe toe aan elk kantoor of interieur. Ze zijn ook veelzijdig – er is geen limiet aan hoe je ze kunt gebruiken! In deze tekst worden enkele creatieve manieren besproken waarop je leer kunt gebruiken in jouw huisdecoratieprojecten, evenals de verschillende soorten leer die beschikbaar zijn.

Creatieve manieren om leer te gebruiken voor huisdecoratie

  • Leren handvatten op kasten: misschien wel de meest gebruikelijke manier om leer in jouw huis te gebruiken. Gebruik gewoon een poignée cuir om een ​​bestaande ladehendel of knop te vervangen.
  • Een leren riem om een ​​lamp of vaas: voeg een riem toe aan je lamp of vaas om hem een ​​rustieke touch te geven.
  • Gordijnroeden voor moderne gordijnen: leren ringen rond jouw gordijnroede kunnen een vleugje luxe toevoegen.
  • Leren onderzetters: leren onderzetters zijn gemakkelijk te maken en perfect voor in huis.

Soorten leer beschikbaar

Standaard leer is precies zoals het klinkt – het standaard type leer dat je in elke winkel zou vinden. Dit type zal goed werken als het bij jouw interieur moet passen, maar is misschien niet zo duurzaam als sommige andere soorten. Plantaardig gelooid leer is gemaakt van tannines afkomstig van plantaardige bronnen en produceert een lichtere kleur met meer natuurlijke onvolkomenheden dan hard chroom gelooide versies. Omdat het ook minder bewerking vereist, laat dit type minder chemicaliën achter in vergelijking met chroomlooiingsprocessen en biedt het grotere milieuvoordelen, omdat plantaardige kleurstoffen worden gebruikt in plaats van metalen die het grondwater kunnen verontreinigen. Anilineleer is gemaakt met behulp van een luchtdroogproces waarbij natuurlijke kleurstoffen worden gebruikt om te kleuren, zodat er geen pigment diep in het oppervlak van de huid dringt, waardoor een duurzame afwerking ontstaat die ideaal is voor een poignée cuir.