Taxi 

Taxi 

juni 1, 2021 0 Door hoekstravanbeek

Een taxi is een type voertuig dat te huur is bij een chauffeur die een of meer passagiers vervoert. Een taxirit is vaak een solorit en dus stapt alleen de persoon die hem boekt in. Een Taxi Vught haalt passagiers op op hun voorkeurslocatie en zet ze af op de gewenste bestemming, in tegenstelling tot het openbaar vervoer dat passagiers tussen locaties vervoert die al van tevoren zijn bepaald door de dienstverlener.

Soorten taxi's

Hieronder staan een aantal soorten taxi's:

  • Straattaxi: Deze wordt ook wel openbare verhuur genoemd. Het voertuig heeft een vergunning om te bewegen binnen geoormerkte gemeenschappen.
  • Privé-huurauto: wordt ook wel minicab of private Hire taxi genoemd. In tegenstelling tot de publieke huur, verplaatsen ze zich niet in de hoop te worden aangehouden. Ze werken op basis van boeking vooraf.
  • Taxibussen: Deze taxi's rijden op vooraf ingestelde routes die zijn gemarkeerd door meerdere bushaltes totdat ze uiteindelijk bij de laatste bushalte aankomen. Dit transportsysteem bestaat uit meerdere onafhankelijke passagiers die naar een van de verschillende haltes op die route gaan.
  • Limousines: zijn speciale taxi's met een vergunning voor gebruik door vooraf te reserveren. Ze zijn een luxe versie van de privé-huurauto en zijn alleen toegankelijk als u vroeg genoeg boekt.

Voordelen van het huren van een taxi

Er zijn veel voordelen verbonden aan het huren van een taxi, maar hier zijn enkele van de meest prominente.

  • Je krijgt een eerlijke en redelijke prijs. Taxiprijzen zijn redelijk en als zodanig kan de meerderheid het zich veroorloven om er een aan te houden.
  • Je kunt op elk moment van de dag gebruikmaken van een taxi. Taxi's werken volgens het 24/7 servicesysteem. Of je nu laat in de ochtend rijdt of 's avonds op date gaat, er is altijd wel een taxi te vinden.
  • Je kunt er zeker van zijn dat de rit handig zou zijn omdat deze in jouw tempo beweegt en je alle mogelijke bestemmingen kunt bepalen.