Rijinstructeur 

Rijinstructeur 

juni 1, 2021 0 Door hoekstravanbeek

Een rij-instructeur is iemand die mensen de theorie en praktijk bijbrengt over het veilig, en volgens de voorschriften, besturen van auto's. Ze worden ook wel rijleraren of rijdocenten genoemd.

Voordelen van een rij-instructeur zijn

Als ZZP rijinstructeur heb je veel voordelen. Je creëert een onafhankelijke toekomst voor jezelf en je hoeft niet in de 9-5 modus te zitten. Hier volgen nog wat andere voordelen;

Zelfstandigheid: Je hebt de voorziening om je klanten te zoeken en te houden en de controle over jouw bedrijf te hebben. Alhoewel, zelfstandige zijn is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt besluiten om voor een grotere rijschool te gaan werken en ook tijd hebben voor je andere bezigheden.
Flexibiliteit: als instructeur heb je de volledige controle over je werkschema, zodat je op je beste uren kunt werken. Het biedt tijd voor persoonlijke zaken, familie en je sociale leven, vooral als het 9-5-schema niet bij je past.
Werkzekerheid: Rij-instructeur zijn is een vaardigheid die altijd in de mode is. Tijden, auto's en regels kunnen veranderen, maar de vaardigheid blijft. Mensen zullen altijd leren autorijden, tenzij we volledig overgaan op automatische auto's. Bovendien ligt jouw taak in jouw handen en kan deze niet eenvoudig worden vervangen.
Goede betaling of verdiensten: als je theorie-rijexamens hebt gevolgd en aan alle vereisten hebt voldaan, kun je beginnen met het opbouwen van je bedrijf en een goed inkomen verdienen, en als je in een organisatie werkt, is het loon ook goed.
Tevredenheid: het vinden van een baan moet niet alleen om het geld gaan, maar om het oplossen van een probleem.

Zien dat jouw studenten excelleren en goede chauffeurs worden, geeft voldoening.
Om rij-instructeur te worden, duurt het (minimaal) ongeveer 6 maanden om de kwalificatie te behalen. Voorafgaand aan het examen moet je 3+ jaar een schoon rijbewijs hebben gehad.