Keurmerk sloten 

Keurmerk sloten 

mei 31, 2021 0 Door hoekstravanbeek

Inbraak is het illegaal binnendringen in andermans voertuig, huis of winkel met de bedoeling diefstal of een misdrijf te plegen. Dit wil je natuurlijk koste wat het koste voorkomen. Je wilt je woning, bedrijf en/of voertuig inbraakveilig maken. Dat kun je doen op veel verschillende manieren. Het beste is om diverse voorzorgsmaatregelen te combineren, zoals het plaatsen van camerabeveiliging, een alarminstallatie en inbraakveilige sloten. Om inbraak te voorkomen, is een hoogwaardig slot nodig voor je buitendeuren, vooral met een effectieve cilinder, die is voorzien van een SKG keurmerk.

Wat is een cilinder? 

Een cilinder is het deel van het slot in je deur of raam waar je de sleutel insteekt, bij een traditioneel slot. Dit onderdeel kan een sleutelrol spelen bij de beveiliging van je deur. De keurmerk sloten met SKG-label zijn beter bestand tegen inbraak en worden sterk aanbevolen door de politie. Voor de cilinder wordt het keurmerk afgegeven door de Stichting Kwaliteit Gevelconstructie (SKG). De SKG is een onafhankelijke Nederlandse certificatie-instelling. Zij testen en beoordelen (onder andere) het ophangen en vergrendelen op sterkte en duurzaamheid. Wil je inbraak voorkomen, dan doe je er goed aan te kiezen voor sloten met SKG keurmerk.

Eigenschappen van SKG 

Het aantal SKG-sterren geeft aan dat de inbraakwerendheid een slot is. Hieronder staan de kenmerken van SKG sloten:

  • Een SKG * slot biedt minimaal 3 minuten weerstand tegen inbraakpogingen met relatief eenvoudig gereedschap.
  • Een SKG ** slot geeft ook 3 minuten weerstand tegen inbraakpogingen, maar hiervoor is specialistisch gereedschap nodig.
  • Een SKG *** slot, het hoogste veiligheidsniveau, is minimaal vijf minuten bestand tegen inbraakpogingen en een inbreker heeft specialistisch gereedschap nodig.   

Het keurmerk op de meeste cilinders is aan één of beide zijden te vinden. Dit is een driehoekig logo met een aantal sterren: *, ** of ***. Wanneer een slot inbraakwerend is binnen een bepaald aantal minuten, krijgt het een SKG-keurmerk.