Dingen om te overwegen bij het kopen van een gebruikte kart

Dingen om te overwegen bij het kopen van een gebruikte kart

mei 29, 2021 0 Door hoekstravanbeek

Als je aan competitieve kartraces wilt deelnemen, heb je twee keuzes: nieuw kopen of tweedehands kopen. Er zijn een paar dingen waar je nog naar kunt kijken voordat je de deal sluit, net als bij het kopen van een gebruikte auto. Veel van deze overwegingen kunnen verschillen van het kopen van een gebruikte auto, en van sommige overweeg je misschien niet eens om te controleren of je geen eerdere kartervaring hebt.
Het verdient altijd de voorkeur om lokaal te kunnen kopen, maar in de meeste gevallen foto's en een aanbeveling van een gerenommeerde Kart Shop dat zal volstaan.

Onderzoek het frame op scheuren

Karts hebben, in tegenstelling tot auto's, geen veersystemen. Dit betekent dat het metalen frame zowel bochten als stootkrachten moet kunnen weerstaan. Hoewel de frames zijn ontworpen om dit niveau van misbruik te weerstaan, kan hard contact met andere karts of obstakels ervoor zorgen dat de tubing barst of buigt. Als een frame kapot gaat, ook al is het metaal gerepareerd met een degelijke las, zal de kart nooit meer dezelfde kant op gaan.

Zoek naar krassen aan de onderkant van het frame

Zoals eerder vermeld, speelt de staat van het metalen frame een belangrijke rol bij het vermogen van de kart om er veilig en correct mee om te gaan. Kartframes zijn erg laag bij de grond en het schrapen van de kart over het trottoir kan soms de onderkant van het frame afschaven. 

Vraag naar de racegeschiedenis van Kart

Dit hoeft niet per sessie een uitsplitsing te zijn van elke keer dat de kart op de baan heeft gestaan; Als de verkoper je echter kan vertellen hoe vaak hij met de kart heeft gereden en waar hij ermee heeft gereden, krijg je een goed idee van hoe deze heeft gepresteerd.