Car wrapping: wat moet je weten?

Car wrapping: wat moet je weten?

mei 27, 2021 0 Door hoekstravanbeek

Car wrap is een proces dat steeds populairder wordt bij autobezitters. Inderdaad moet worden erkend dat deze operatie verschillende voordelen heeft. Enerzijds kun je zo je auto beschermen tegen UV-stralen, krassen of andere elementen die de originele lak zouden kunnen beschadigen. Car wrap is ook één van de meest effectieve manieren om klanten aan te trekken wanneer je door de straten rijdt. Het enige wat je hoeft te doen is een bescherming te kiezen die de kleuren of het logo van jouw bedrijf draagt. Bovendien is het een ingreep die sommige mensen in staat stelt het uiterlijk van hun auto te veranderen zonder de oorspronkelijke lak aan te raken. Soms wil je je auto in een kleur hebben die niet beschikbaar is bij de fabrikant. En soms ben je de kleur beu en wil je gewoon een verandering in je leven. Hiervoor is car wrap een uitstekende keus.

Car wrap: welke stijl te kiezen?

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om car wraps. Je hebt de keuze uit een matte, glanzende of satijnen omslag. Je hebt ook de macht om te beslissen welke kleur te gebruiken voor je car wrap. In het geval van een marketingoperatie hoef je alleen maar het logo of de dominante tinten van je bedrijf door te geven aan de professionals die met het werk zijn belast. Zij zullen de folie met inachtneming van deze elementen afdrukken en vervolgens op het voertuig aanbrengen.

Car wrap: hoe lang gaat het mee?

Het inpakken van een voertuig is een proces van twee dagen. Idealiter laat je de auto achter bij de expert de dag voordat de car wrap moet worden uitgevoerd. Je kunt je voertuig pas de dag na de installatie ophalen. Daarom moet je rekenen op een gemiddelde van vier dagen voor een goede bedekking.