Boekhouder of belastingadviseur nodig?

Boekhouder of belastingadviseur nodig?

mei 21, 2021 0 Door hoekstravanbeek

Ben je op zoek naar een boekhouder of belastingadviseur voor je bedrijf? En/of wil je meer over deze specialisten weten? Lees dan verder!

Wat is een boekhouder?

Een boekhouder is een professional die boekhoudfuncties uitvoert, zoals analyse, controle of controle en analyse van financiële overzichten. Boekhouders werken samen met accountantskantoren of de boekhoudafdeling van andere grote bedrijven. In de loop van de tijd en met enige stabiliteit kan een boekhouder ook een eigen kantoor opzetten en zich in de privépraktijk verdiepen. Er zijn opleidings- en standaardeisen waaraan een boekhouder Den Haag moet voldoen om volledig gecertificeerd te zijn.

Wat is een belastingadviseur?

Een belastingadviseur is een financieel expert met gevorderde kennis van belastingwetgeving. Als je jouw verschuldigde belasting wilt minimaliseren en toch aan de wet wilt voldoen ondanks complexe financiële oplossingen, dan moet je de diensten van een belastingadviseur inhuren. Een belastingadviseur Den Haag kan een accountant of een belastingadvocaat zijn.

Voordelen van het inhuren van een boekhouder

Een boekhouder helpt je veel tijd te besparen. Boekhouden en het opstellen van fiscale strategie zou een groot deel van jouw tijd in beslag nemen en dat wil je niet. Het bespaart je ook een veel geld. Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo. Als je bedenkt dat je de persoon die je in dienst neemt moet betalen, maar wanneer het account functioneel is, worden verspillende uitgaven en kansen voor jou om geld te besparen benadrukt en uiteindelijk zou je meer geld hebben bespaard dan je voor mogelijk had gehouden.

Voordelen van het inhuren van een belastingadviseur

Belastingadviseurs helpen je juridische complicaties te voorkomen. Als je niet voldoet aan de norm van de Internal Revenue Service (IRS), zijn er sancties en disciplinaire maatregelen die tegen je worden ingesteld. Een belastingadviseur zorgt ervoor dat je altijd aan deze normen voldoet. Ze vinden efficiënte manieren om de belastingplicht wettelijk te verlagen.